Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) tarafından organize edilen “Temel Bilimlerin Geleceğinde Bilim Akademilerinin Rolü” (The Role of Science Academies Towards The Future of Basic Sciences) başlıklı uluslararası konferans 28-29 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansa Rusya, Romanya, Karadağ, Belarus, Azerbaycan, Pakistan, Tayland, Fas ve Türkiye'den bilim akademileri, bilim vakıfları ve üniversitelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı. TOBB ETÜ Matematik Bölüm Başkanı ve aynı zamanda TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Oktay Duman’ın da Danışma Kurulunda yer aldığı konferansta, matematik, fizik, kimya ve biyolojinin yanı sıra jeotermal enerjiden iklim değişikliğine, sürdürülebilir kalkınmadan kapsayıcı ve eşitlikçi eğitime uzanan geniş bir yelpazede temel bilimlerle doğrudan bağlantılı konularda katılımcıların kendi ülkeleri ve bilim akademileri bağlamında konuşmaları yer aldı.

Konferans ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız.