HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Asklepios Bilimsel Araştırma Topluluğu (www.aesculapi.us), ülkemizde bir ilke imza atarak, öğrenci düzeyinde uygulamalı diseksiyon kursu gerçekleştirdi. Twitter ve Facebook üzerinde #BuradaDiseksiyonYapılır hashtag’iyle yer alan “TOBB ETÜ Diseksiyon Günleri-1/Beyin Diseksiyonu” kursuna Ankara, GATA, Gazi, Hacettepe, Kırıkkale, Ufuk ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinden toplam 25 tıp fakültesi öğrencisi katıldı.

Daha önce kadavra üzerinde çalışma imkanı bulamamış olan kursiyerler, beşer kişilik gruplar halinde birer kadavra kafasının diseksiyonunu TOBB ETÜ Tıp Fakültesi’nden akranlarının yönlendirmesiyle kendileri gerçekleştirdiler. Beyin zarlarını, damarlarını ve kesitlerini inceleme fırsatı buldular.

#Burada diseksiyon yapılır

Ülkemizde tıp eğitiminin en önemli eksiklerinden birisi olan kadavra üzerinde çalışmanın insan anatomisini öğrenmedeki öneminin bir kez daha görüldüğü çalışmanın sonunda katılımcılardan son derece olumlu geribildirimler alındı. TOBB ETÜ Tıp Fakültesi ve Asklepios Bilimsel Araştırma Topluluğu, bu tür uygulamalı kadavra kurslarını rutin olarak her yıl düzenleyerek, sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde geleceğin hekimlerinin daha iyi yetişmesi için katkılarını sürdürecek.