HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi’nde başarı grafiği hızla yükseliyor.

Tıp fakültesinin tam burslu programı, öğrenci aldığı dördüncü yılında pek çok köklü tıp fakültesini geride bırakarak ikinciliğe yerleşti. TOBB ETÜ Tıp Fakültesi tam burslu programını kazanan 10 öğrencinin en düşük puanlısı, MF-3 puan türünde Türkiye 335'incisi oldu.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi’nin yüzde 50 burslu öğrencilerinde de en düşük puanı alan, MF-3 puan türünde Türkiye 7.858'incisi oldu. Bu yıl tıp fakültemize kabul edilen en düşük puanlı ücretli statüdeki öğrenci ise Türkiye 17.914'üncüsü. 2013 LYS ile ilk defa kapılarını açan fakültemiz, 131 tıp programı arasında dokuzuncu sıradan listeye girmişti.

Aynı başarıyı arttırarak sürdüren TOBB ETÜ Tıp, 2014 LYS'de sekizinci, 2015 LYS'de ise altıncı sıradaydı. Ücretli programlar arasında ise ilk yıldan itibaren ikinci konuma yerleşen fakültemiz, yerini korumayı başardı. "Az sayıda öğrenci ile nitelikli tıp eğitimi" anlayışıyla kurulan fakültemiz, bu vizyona uygun olarak büyümesini sürdürürken güçlü rakiplerini geride bıraktı. TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’nin sağlık gereksinimlerinin farkında olan, araştıran, sorgulayan, problem çözen, liderlik edebilen hekimler yetiştirme hedefiyle bundan sonra da çalışmaya devam edecek.