DUYURUYU PAYLAŞIN

TOBB ETÜ tarafından yürütülmekte olan e-FIADE Erasmus+ projesi sizleri mimarlık eğitimi, bitirme/diploma/mezuniyet proje stüdyolarına/atölyelerine ve staj programlarına farklı pencerelerden bakmaya, yenilikçi bakış açıları keşfetmeye çağırıyor.

Son katılım tarihi 01 Nisan 2018 olan çağrı için detaylı bilgiye http://www.efiade.org/call-for-papers/ adresinden ulaşabilirsiniz.

e-FIADE “Exploring the Field of Interaction in Architectural Design Education”

e-FIADE TOBB ETÜ tarafından yürütülmekte olan bir ERASMUS+ KA2 Stratejik Ortaklık projesidir.

Ortaklar:

1. TÜRKİYE // TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Bölümü (KOORDİNATÖR)
  2. PORTEKİZ // Universidade Lusofona de Humanindades e Tecnologias, Department of Architecture
  3. HOLLANDA // TU/e Eindhoven University of Technology, Department of the Built Environment
  4. HIRVATİSTAN // University of Zagreb, Faculty of Architecture
  5. TÜRKİYE // Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
  6. EAAE // European Association for Architectural Education

e-FIADE projesinin temel amacı, mimarlık eğitimi ve eğitim sonrası yaşam arasındaki etkileşim /eşik/ geçiş/ kesişme alanları olarak bitirme/ diploma stüdyoları ile staj programlarını incelemeye, alanlar içinde olası yeni patikalar keşfetmeye ve yenilikçi uygulamalar için fırsatlar araştırmaya dayanır.

Bu amaca ulaşmak için, e-FIADE, Erasmus programının ve mimarlık eğitimi veren kurumların mimari tasarım final stüdyosu ve staj programlarını haritalandırmaktadır.

e-FIADE, kurumların Mimari Tasarım Final Stüdyoları ve Staj programlarını şu başlıklar çerçevesinde incelemektedir:

• Vizyon ve Misyon
  • Hedefler
  • Ön koşullar
  • Kurgu
  • Yöntemler
  • Sonuçlar
  • Problemler
  • Güçlü yönler
  • Zayıf yönler
  • Fırsatlar
  • Tehditler
  • Mezuniyet
  • Mesleki ehliyet

Araştırmanın ilk sonuçları farklı ülkelerdeki her bir kurumun kendisine özgü durumlarını/ istisnalarını ortaya koymaktadır.

Bu sonuçlar mimarlık eğitimi ve sonrası arasındaki sayısız eşik ve kesişmelerin bir topoğrafyasını ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır.

info@efiade.org

twitter: /e_fiade