HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Sönmez, Öğr. Gör. Mehmet Arıdoğan, tasarım ekibinde TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri Mehmet Burak Konkan, Suna Ayyüce Yalçın, Parisa Mobaraki’nin ve TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü lisans öğrencileri Furkan Balcı, Utku Doğanay ve Yusuf Yılmaz’ın da bulunduğu projeleriyle Şehit Kamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü’nde yarışmalar eğitim programının bir parçasıdır. Eğitim kadromuzun yarışmalar konusundaki tecrübesi ve başarısı da bu konuda belirleyici olmuştur. 2015 yılında öğrencilerimizin derece aldığı ulusal yarışmalar şöyledir:

  • Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması
  • Işık Üniversitesi Amfi Tiyatro ve Çevre Strüktürü Ulusal Öğrenci Mimari Proje Fikir Yarışması
  • MimED 2015 Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması
  • Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2015

TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri, uluslararası yarışmalarda  da başarı göstermektedir. Öğrencilerimiz, Uluslararası Yüksek Yapı Öğrenci Yarışması-New York 2015 (CTBUH New York 2015-International Student Tall Building Design Competition) ve KYM Okulları Uluslararası Mimari Konsept Projesi Yarışması (KYM Field Schools for Tropical Climate of Africa International Architectural Concept Project Competition) ’nda ödül aldılar. Taner Keskin, Rezzan Efil Erdoğan ve Adel Gürel ‘Görünmez Gökdelen’ (Invisible Skyscraper) adlı projeleri ile 2015 New York Uluslararası Yüksek Yapı Öğrenci Yarışması’nda 210’dan fazla proje arasından ilk 10 proje arasına girerek sergilenmeye değer bulunmuş ve mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü’nde çok değerli jüri üyelerinin katılımıyla ilk diploma jürisi gerçekleşti ve bölümümüz ilk mezunlarını verdi.  Jüri üyelerimize katılımları için teşekkür ediyor, genç meslektaşlarımıza hayat boyu başarılar diliyoruz.