Öğretim Üyelerimiz “Uzak”tan Mimarlık Eğitimi Sürecini Arkitera.com’da Değerlendirdi
4 YIL ÖNCETOBB ETÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri 19 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye’nin mimarlık alanındaki önemli yayın organlarından biri olan Arkitera.com’un canlı söyleşisine katıldı.
TOBB ETÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Sönmez ve Dr. Işıl Ruhi Sipahioğlu’nun katıldığı yayında COVID-19 salgını sürecinde uzaktan yürütülen mimarlık eğitimi, sürecin avantaj ve dezavantajları ile TOBB ETÜ’nün özgün eğitim-öğretim modeli kapsamında bölümün sürece nasıl adapte olduğundan bahsedildi.
TOBB ETÜ’nün uyguladığı 3-dönem eğitim modelinde yaz dönemi gerçekleştirilen ortak eğitim uygulamasının COVID-19 salgını nedeniyle fiziksel olarak yapılmasının mümkün olmamasıyla Bölümün öğrencilere sunduğu farklı seçeneklerle hem sürecin aksamamasının sağlandığı hem de deneyim anlamında zenginleştirildiğinin altı çizildi. TOBB ETÜ Mimarlık öğrencilerine çevrimiçi ortak eğitim imkanının yanı sıra uluslararası yarışmalar, akademik projeler ve TOBB ETÜ’nün yaptığı anlaşma kapsamında çevrimiçi ders platformlarından alınabilecek dersler ile ortak eğitim dönemini tamamlama imkanı sunuldu.
TOBB ETÜ’deki mevcut mimarlık eğitiminin ihtiyaç ve koşullara göre güncellenebilir ve adapte edilebilir, esnek bir yapıya sahip olmasının kendilerine avantaj sağladığını belirten Dr. Murat Sönmez, bunun Üniversitenin sunduğu teknolojik altyapı ile birleştiğinde öğrencilerle çevrimiçi olarak bir araya gelmelerini hızlandırdığını söyledi. Acil Durum Eğitimi sürecinin mimarlık alanı özelinde bazı dezavantajları olduğunu kaydeden Dr. Işıl Ruhi Sipahioğlu ise bir arada bir yerin fiziksel olarak deneyimlenememesinin, Üniversite alanındaki kültürel diyalogdan uzak kalmanın bu dezavantajlardan bazıları olduğunu ifade etti.
İlerleyen dakikalarında Türkiye ve dünyadaki mimarlık eğitiminin değerlendirildiği yayında Dr. Sönmez ve Dr. Sipahioğlu izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.