MimED Nedir?

Mimarlık Eğitimi Derneği 1997 yılında İstanbul’da, çoğunluğunu İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin oluşturduğu bir grup tarafından kurulmuştur. Mimarlık Eğitimi Derneği mimarlık eğitimcilerini bir araya getirerek ülkemizdeki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Dernek bu amaç doğrultusunda mimarlık eğitimi konusunda, ulusal ve uluslararası platformlarda bireysel ve kurumsal düzeyde iletişim, işbirliği ve yardımlaşmanın sağlanacağı koşulları ve ortamı oluşturmayı hedeflemektedir. Mimarlık Eğitimi Derneği mimarlık eğitimi ile ilgili etkinlikler düzenler veya bu konularda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapar. Mimarlık eğitimi konusunda araştırmaları destekler. Mimarlık eğitimi ile ilgili yurt içi ve dışındaki kuruluşlarla iletişimi sağlar, ortak çalışmalar geliştirir. Mimarlık eğitimi üzerine yayınlar yapar ve yapılmasını destekler. Mimarlık eğitimi konusunda görüş ve bilgilenme oluşumuna katkıda bulunacak diğer çalışmaları yapar ve ilgili çalışmaları destekler.

TOBB ETÜ - MimED

MimED 1997 yılından beri temel tasarım stüdyosu ve mimari tasarım stüdyolarında tamamlanan öğrenci projelerinin katılımına açık öğrenci yarışması düzenlemektedir. TOBB ETÜ Mimarlık Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nur Çağlar’ın da üye olduğu derneğin bu seneki 1. sınıf kategorisinde TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerimizden Özge Süvari jüri özel ödülü, 2. sınıf kategorisinde Çağatay Erbaş ve Bengüsu Cebeci jüri özel ödülü, Sevgi Su Sarıhan jüri özel ödülü, 3. sınıf kategorisinde Elif Nur Yılmaz jüri özel ödülü, 4. sınıf kategorisinde ise Nejat Emre Özen, Yüsra Ekin ve Hamza Yılmaz’ın oluşturduğu grup, teşvik ödülü almıştır.

Ödül töreni 12.01.2016 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Taşkışla Yerleşkesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Özge Süvari:

Çağatay Erbaş ve Bengüsu Cebeci:

Sevgi Su Sarıhan:

Elif Nur Yılmaz:

Nejat Emre Özen, Yüsra Ekin ve Hamza Yılmaz: