HABERİ PAYLAŞIN

Mimari Etkinlik Merkezi tarafından 2.si düzenlenen Arch + Design Summit 2018, “Mimari ve Tasarımda Yenilikçi Yaklaşımlar” teması ile 6-7 Nisan 2018 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda İstanbul'da gerçekleşti. Etkinlik, mimarlar, iç mimarlar, tasarımcılar ve diğer yaratıcı endüstri profesyonellerini bir araya getirdi.


TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinden 22 modülden oluşan Ahşap Kırkayak Çalışması

TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü Öğr. Üye. Dr. Murat Sönmez’in yürütücülüğünü üstlendiği, Yapı Teknolojileri 107 dersi kapsamında, 1. Sınıf öğrencilerinin final ödevi olan Kırkayak Çalışması Yıldız Entegre’nin sponsorluğunda sergideki yerini almıştır.

Bu Kırkayak düşünce, malzeme, yapma biçimi gibi tasarım ve yapım alanlarında her biri birbirinden farklı ve özelleşmiş, yaklaşık büyüklüğü 100x175x150 cm olan 22 parçadan oluşturulmuştur. Ahşabın ortak yapım malzemesi olarak kullanılması ile oluşturulmuş bu çalışma normal bir kırkayağın yaklaşık 300 katı büyüklükte olup ortalama 7.500 parçanın bir araya getirilmesi ile elde edilmiştir.   Oluşturalan Kırkayak'ın büyüklüğü ve yapısal özellikleri nedeniyle Rekorlar Kitabına girmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Öğr. Üy. Dr. Murat Sönmez sergisi gerçekleştirilen Kırkayak'ın yapım süreçlerini ve düşünsel arka planını ve Yapı Teknolojileri 107 dersinin içeriğini anlattığı “Bir Filin Anlattığı, Bir Zürafanın Dinlediği Bir Kırkayağın Bellediği Bir Hikâye” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir.