DUYURUYU PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Psikolojik Destek Merkezi ve Psikoloji Bölümü tarafından 1 Haziran 2020 Pazartesi günü gerçekleştirilen “Pandemide Nasılız?” başlıklı söyleşide, koronavirüs salgınının psikolojik etkileri ve bu etkilerle başa çıkma yolları ele alındı.

Öğrenci ve personelimizin katıldığı söyleşi, Dr. İlknur Dilekler’in moderatörlüğünde üniversitemiz Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nuray Karancı ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde İkizer’in pandemi sürecinin olası etkileri ile ilgili bilgilendirmeleri ile başladı. Bu bilgilendirme kapsamında değinilen konular özetle şöyle:

• Pandeminin travmatik bir olay ve kronik bir stres durumu olarak değerlendirilebileceği, bu sebeple kaygı, korku, depresyon, öfke gibi duyguların beklendik ve olağan zorluklar olabileceği
  • Pandemi sürecinde zorlukların yanı sıra bireylerin psikolojik dayanıklılık gösterip, yaşamlarına yeni bir perspektiften (örn. sevdiklerinin kıymetini anlamak, yeni beceriler geliştirmek) bakabilecekleri
  • Pandemiye özgü belirsizlik ve kontrol kaybı gibi hislerle başa çıkmada işe yarayabilecek yöntemler

Katılımcıların bu süreçte faydalandıkları yöntemleri de paylaştığı Zoom üzerinden gerçekleştirilen söyleşinin devamında Prof. Dr. Nuray Karancı ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde İkizer gelen soruları yanıtladı.