HABERİ PAYLAŞIN

19.su düzenlenen Ulusal Psikoloji Kongresi, İzmir'de gerçekleşti. Türkiye’de Psikoloji alanında yapılmakta olan ulusal çapta tek kongre olan Ulusal Psikoloji Kongresi iki senede bir düzenlenmektedir. Öğrenci kongrelerinden farklı olup, yurt çapındaki akademisyenlerin katılımı ve sunumlarını içermektedir.

http://www.psikoloji2016.org/

Bildiğiniz üzere daha önce, Mayıs, 2016‘da da öğrencilerimiz Merve Kınıklıoğlu ve Rabia Büşra Norman, Psikoloji Bölümü öğretim üyemiz İrem Uz’un danışmanlığında hazırladıkları ”Internet addiction in Turkey related to self-esteem only when offline” başlıklı çalışmalarını Amerika’nın en saygın kongrelerinden biri olan Association for Psychological Science Convention’da sunmuşlar ve kongre düzenleyicileri tarafından seyahat ödülüne layık görülmüşlerdi.

Bölümümüz öğrencileri bu kez ise 19. Ulusal Psikoloji Kongresi’nden kabul aldılar. Aşağıda sunumların detaylarını bulabilirsiniz. Lisans seviyesinde sunum yapacak az sayıda öğrenci arasına girmiş olan öğrencilerimiz, Ecem Kunter, İlayda Korkutmaz, Selen Seymen, Esma Nur Asalıoğlu, Kübra Tarak, Serengül Erdemir, Merve İleri, Merve Kınıklıoğlu, Ayşe Kahraman, Atakan Okat, Afife Konyalı ve Tuğçe Hacıoğlu’nu tebrik eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

 19. Ulusal Psikoloji Kongresine Kabul Alan Sunumlar

Sözlü Sunum [a]:

  • Kunter, E.*, Tarak, K. H.*, Kahraman, A.*, Okat, A.*, Alper, S.**, & Uz. I. (2016, Eylül). Zamir kullanımının erkek ve kadınlarda benlik kurgusuna etkisi. Türk Psikologlar Derneği 19. Ulusal Psikoloji Kongresinde sunulacak sözel bildiri, İzmir, Türkiye.

 

Poster Bildirileri [b]:

  • Korkutmaz, I.*, Kunter, E.*, Kınıklıoğlu, M.*, Konyalı, A.*, Hacioglu, T.*, & Uz, I. (2016, Eylül). Kişilik ve müzük türü tercihi. Türk Psikologlar Derneği 19. Ulusal Psikoloji Kongresinde sunulacak poster bildirisi, İzmir, Türkiye.
  • Seymen, S.*, Serengül, E.*, Paksoy, C.**, & Uz, I. (2016, Eylül). Çalışan nüfusta kadına karşı ayrımcılık nerede fazla?  Türk Psikologlar Derneği 19. Ulusal Psikoloji Kongresinde sunulacak poster bildirisi, İzmir, Türkiye.
  • Asalioglu, E. N.*, Ileri, M.*, & Uz, I. (2016, Eylül). Benlik saygısı ve yanlızlık arasındaki ilişkiye duygudurum aracılık ediyor. Türk Psikologlar Derneği Ulusal Psikoloji Kongresinde sunulacak poster bildirisi, İzmir, Türkiye.

[a] TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi  İrem Uz’un yürütücüsü olduğu 115K312 no.lu , “Bireycilik-Toplulukçuluk ve Dilin Yapısal Özellikleri Arasındaki İlişki” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında yapılmış olan bir çalışmadır.

[b] Öğrencilerin, TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi  İrem Uz’un danışmanlığında yürüttüğü, kendi projeleri

 

* TOBB ETÜ Psikoloji lisans öğrencileri

** TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi  İrem Uz’un yürütücüsü olduğu 115K312 no.lu , “Bireycilik-Toplulukçuluk ve Dilin Yapısal Özellikleri Arasındaki İlişki” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak görev yapmakta olan ODTÜ-Sosyal Psikoloji, Y.lisans ve Doktora Öğrencileri