HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü öğrencilerimizden Merve Kınıklıoğlu ve Rabia Büşra Norman,   “Internet addiction in Turkey related to self-esteem only when offline” adlı araştırma çalışmalarıyla bu yıl 28’incisi Chicago-Illinois’da yapılan Association for Psychological Science Convention 2016’da sunum yaptılar. Öğrencilerimiz, ayrıca kongre komitesinden seyahat ödülü kazandılar.

Amerika’nın en saygın kongrelerinden biri olan Association for Psychological Science Convention, az sayıda poster çalışması kabul etmekte olup psikolojinin pek çok farklı alt alanlarında çalışan saygın araştırmacıların katıldığı yıllık bir toplantıdır. Psikoloji Bölümü öğrencileri Merve Kınıklıoğlu ve Rabia Büşra Norman, hocamız İrem Uz’un danışmanlığında bu başarıya imza attılar.

İnternet bağımlılığının özsaygıyla ilişkisini duygu durumları bağlamında inceledikleri bu çalışmalarını, İnternet temelli yöntem ve kağıt-kalem yöntemi olmak üzere iki farklı veri toplama metoduyla gerçekleştirmişlerdir. Çalışmanın sonucunda sadece verileri kağıt-kalem yöntemiyle toplanılan (çevrimdışı) katılımcılar için düşük öz saygının yüksek internet bağımlılığıyla ilişkili olduğu bulunmuştur. Bu iki veri toplama metodunun farklı sonuçlar doğurması, son dönemde pek çok alanda kullanımı artan İnternet temelli veri toplama yönteminin geçerliliğini sorgulatması ve farklı alanlardaki çalışmalara konu olabilmesi açısından değer taşımaktadır.

Üniversitemizin katkılarıyla sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.