HABERİ PAYLAŞIN

6 Şubat 2023 depremlerinde kaybettiğimiz Psikoloji Bölümü öğrencimiz Beste Kavlak ve ailesi için 14 Haziran 2023 tarihinde anma töreni düzenlendi. Psikoloji Bölümü koordinasyonunda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel katıldı.

Beste Kavlak’ın anneannesi Nejla Tavukcu'nun davetli olduğu törende, Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve Prof. Dr. Münire Özlem Çevik’in anma konuşmalarının ardından Beste’nin fotoğraflarından oluşan video gösterimi gerçekleşti. Prof. Dr. Sarınay, yaptığı konuşmada kaybıyla bizi derin bir üzüntüye boğan Beste Kavlak’a veda etmediğimizi, aksine onun adını, enerjisini ve sevgisini yaşatmak üzere anısına dikilecek ağacın yanı sıra yürütülen bilimsel çalışmalar ile de hatırlanmasını ve aramızda olmaya devam etmesini sağlamak üzere Prof. Dr. Münire Özlem Çevik’in laboratuvarına adının verildiğini belirtti. Sarınay, Beste Kavlak, ailesi ve depremde kaybettiğimiz binlerce kişi için başta Beste’nin anneannesi ve yakınları olmak üzere milletimize ve TOBB ETÜ ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti.

Duygusal anlar yaşanan törenin ardından Çim Amfide gerçekleşen tören ile Beste’nin adını asırlarca yaşatacak olan ağaç dikildi. Ardından “ Beste Kavlak Davranış Nörobilimi Laboratuvarı” ziyaret edildi.