HABERİ PAYLAŞIN

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Gözde İkizer, 26-28 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi’nde bildiri sundu.

Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 2019 (IDRC2019), 26-28 Haziran 2019 tarihlerinde Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Gözde İkizer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. A. Nuray Karancı ve Başkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Canay Doğulu ile birlikte hazırladığı “Afet Dirençliliğini Artıran Kaynaklar ve Kapasiteler: Avrupa’dan Vaka Çalışmaları ve Örnekler (Resources and Capacities Increasing Disaster Resilience: Case Studies and Examples from Europe)” başlıklı sözlü bildirisini sundu.

Bu bildiride yer alan bulgular, Avrupa Birliği Komisyonu 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülmüş olan ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde İkizer’in araştırmacı olarak dahil olduğu emBRACE (Building Resilience amongst Communities in Europe) projesinde Avrupa ülkelerinde yapılan beş vaka çalışması ve ayrıca, katılımcı çalıştaylar sonucunda elde edilmişti.