TOBB ETÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümü mezunları, 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) da önemli bir başarıya imza attılar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ilan ettiği 2015 KPSS Yükseköğretim Programları sıralaması sonuçlarına göre Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, diğer üniversitelerin aynı adlı bölümlerinden mezun olanlarla karşılaştırıldığında, ‘genel yetenek’ ve ‘genel kültür’ alanlarında birinci sırada yer aldılar.

Fakültenin Tarih Bölümü mezunları da diğer üniversitelerin aynı adlı bölümlerinden mezun olanlarla karşılaştırıldığında ‘genel yetenek’ alanında birinci, ‘genel kültür’ alanında ise ikinci sırayı elde ettiler.

Aynı bölüm mezunlarımız 2014-KPSS sınavında da benzer birincilikler elde etmişlerdi. Böylece farklı yıllarda mezun olsalar da, aldıkları güçlü lisans eğitimi sayesinde, öğrencilerimizin binlerce kişinin katıldığı KPSS’deki başarılarının sürekli olduğu tescil edilmiş oldu.

2015-KPSS ile ilgili ayrıntılı sonuçlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: