HABERİ PAYLAŞIN

2018-2019 akademik döneminde faaliyete geçip ilk öğrencilerini kabul eden TOBB ETÜ Tarih Yüksek Lisans Programı önemli bir başarının gururunu yaşıyor.

Programımızın ilk öğrencilerinden Büşra Arabacı, Londra merkezli saygın akademik yayınevi Routledge ile kitap sözleşmesi imzaladı. “A Report on the British Navy by Captain Mustafa Beg, 1850” başlığını taşıması planlanan eser 1850-51 yılları arasında donanma eğitimi almak üzere Britanya’nın Portsmouth limanında bulunan Mirat-ı Zafer firkateyninin seyahatini Osmanlı ve İngiliz kaynakları üzerinden inceliyor. “Bağlantılı tarih” usulü ile Osmanlı-Britanya ilişkilerini mercek altına alan Büşra Arabacı, hem Osmanlı hem de Britanya modernleşme projelerini Doğu-Batı, Hıristiyan-Müslüman, gelişmişlik-geri kalmışlık gibi ikilemlerin ötesinde bir modernleşme serencamı olarak ele alan yaklaşımı ile öne çıkıyor.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Hasan Çolak’ın danışmanlığında 19. yüzyıl Osmanlı-Britanya bağlantılı tarihi üzerine yüksek lisans tez çalışmalarını sürdüren Büşra Arabacı’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.