DUYURUYU PAYLAŞIN

Kitap Tanıtımı

Klinikten Vakalarla Kardiyolojide Klinik Etik

Clinical Ethics with cases from clinic

TOBB ETÜ Uluslarası Biyoetik öğrenci topluluğu tarafından yazılan Klinikten Vakalarla Kardiyolojide Klinik Etik kitabı İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı. Doç. Dr. P. Elif Ekmekçi’nin editör olarak yer aldığı kitapta Doç.Dr. Aksüyek Savaş Çelebi ve Dr. Banu Buruk ve TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden Afra ŞEKERCİ,  Ahmet Emre DEMIRKAYA,  Asya EROL, Begüm GÜNEŞ, Berk ATALAY Ebru SAFKURŞUN, Ece DEVECİ, Fadime GÖKER, Gözde TEKMEN, Irmak GÜVENÇ, Latife Büşra ÇOKASLAN,  Manolya Bergüzar ŞEKERLİSOY, Mehmet Can AKSOY,  Sıla ULUDAĞ,  Simge TUNA, Sümeyye YOLDAŞ yazar olarak katkıda bulundu.

Klinikten Vakalarla Kardiyolojide Klinik Etik kitabında 24 vaka yer almaktadır. Bu vakaların tamamı gerçek yaşam deneyimlerinden derlenmiştir. Vakalar kardiyoloji kliniğinden geliyor olsa da içerdikleri etik sorunlar hemen her klinik alanında ve hekimlik pratiğinin uygulandığı her sağlık kurumunda karşılaşılabilecek niteliktedir. Bu nedenle bu kitap sadece kardiyologlar ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen hekimler için değil, tüm tıp fakültesi öğrencileri ve uzmanlık alanları için etik düşünme ve çözümleme konusunda yol gösterici olabilir.