HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Altıncı Açılış ve Beyaz Önlük Töreni 21 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkten Berkalp törende yaptığı konuşmada, ilk öğrencilerini 2013 yılında kabul ettiklerini anımsatarak, 7 öğrenci ile başladıkları eğitim-öğretim faaliyetlerinde 200 civarında hekim adayına ulaştıklarını bildirdi. Bu yıl ilk hekimleri mezun edeceklerini belirten Prof. Dr. Berkalp, fakültenin fiziki ve teknik kapasitesinin de önümüzdeki dönemde artırılacağını kaydetti. 

 

Hekimliğin, sorumluluğu yüksek bir meslek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Berkalp, “Hekimlik ömür boyu yapılan bir meslektir. O nedenle hekimler, sürekli yeni gelişmeleri ve bilgileri takip etmek gibi bir sorumluluğu üstlenirler. Yani hekim için ömür boyu eğitim-öğretim süreci devam eder. Hekimlik bu sebeple ve başka sebeplerle, bir yaşam biçimidir” diye konuştu. Prof. Dr. Berkalp, hekim adaylarını empati sahibi olmaları gereken, gözlemci, çalışmaktan yılmayan, öğrenmekten vazgeçmeyen bir yaşamın beklediğini, Tıp Fakültesi kadrosu olarak öğrencilerini bu yaşam tarzına hazırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.  

Daha sonra törende Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi ve steteskopları teslim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi   Prof. Dr. Ömer Günhan tarafından ““Prekanseröz Lezyonlar” adlı ilk ders verildi. Öğleden sonra ise Tıp Fakültesi akademisyenleri ve 1. sınıf öğrencileri Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Ardından 1. Sınıf öğrencileri için Temel Tıp Laboratuvarlarında “Hoşgeldiniz Partisi” düzenlendi.