HABERİ PAYLAŞIN

Tıp Fakültesini Kazanan Öğrenciler Beyaz Önlüklerini Giydi

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Yedinci Açılış ve Beyaz Önlük Töreni gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Tunalı, öğrencilerin bir meslek değil yaşam biçimi seçtiklerini ifade ederek, hedeflerinin iyi insan, iyi hekim ve iyi araştırmacı yetiştirmek olduğunu söyledi. Bir hekimin iyi insan olurken empati sahibi, güler yüzlü ve hastalarını yargılamayan özellikleri taşıması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Tunalı, “Teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun, mesleğinizi yaparken onlara dokunun ve muayene edin” diye konuştu.

Prof. Dr. Tunalı TOBB ETÜ Tıp Fakültesi olarak bu yıl verdikleri ilk mezunlara okutulan ‘Hekimlik Andı’nda; hastanın dini, dili, ırkı, etnik kökeni, politik düşüncesi, cinsel yönelimi ve toplumsal konumuna yansız ve tarafsız yaklaşılacağı yönünde bir bölüm bulunduğunu anımsatarak, meslek yaşamı boyunca bu söze sadık kalınması gerektiğini bildirdi. Toplumun hekimlerin yaptıkları kadar yapmadıklarını da yakından izlediğini ifade eden Prof. Dr. Tunalı, “Bu sebeple birçok meslek grubundan farklı olarak, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Onun için sırf sağlık hizmeti vermek değil, halk sağlığı için yolunda gitmeyen şeyleri de söylemeliyiz” şeklinde konuştu. TOBB ETÜ Tıp Fakültesinin sıfırdan kurulduğunu bildiren Prof. Dr. Tunalı, süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari yöneticiler ile öğretim üyelerine teşekkür etti.

TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Sarınay da yeni gelen öğrencilerin artık TOBB ve TOBB ETÜ Ailesinin bir üyesi olduklarını ifade ederek, “Beyaz Önlük giyilen gün, tıp eğitimine ilk adımın atıldığı gündür. Hekim olmak hayat boyu çok çalışma, sabır, fedakarlık  ve iyi insan olmayı gerektiriyor. Biz de size en iyi şekilde eğitim vermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Kendisinin aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sarınay “1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşında 300 hekim cephelerde şehit olmuştur. Şehit doktorlarımızı, diğer şehitlerimizi ve gazilerimizi, Kurtuluş Savaşının komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anıyorum” şeklinde konuştu.         

 

Daha sonra törende Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi ve stetoskopları teslim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula tarafından “Doktor Gibi Düşünmek” adlı ilk ders verildi. Öğleden sonra ise Tıp Fakültesi akademisyenleri ve 1. sınıf öğrencileri Anıtkabir’i ziyaret ettiler. 1. Sınıf öğrencileri için Temel Tıp Laboratuvarında “Hoşgeldiniz Partisi” de düzenlendi.