HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Açılış ve Beyaz Önlük Töreni, Üniversitenin Konferans Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen törende konuşan TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Türkiye’de eğitim sisteminin en başarılı öğrencileri tıp fakültelerine yönlendirdiğini ifade etti. Bunun çeşitli sebepleri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin, “Hekim olarak yetişecek öğrenciler en kutsal hakkımız ve varlığımız olan yaşamımıza dokunacak. Onun için; hem en zeki  hem en idealist öğrenciler hekimlik mesleğine girmeli” diye konuştu.

Öğrenme ve eğitim ile evrensel bilgiye ulaşma çabasının yaşam boyu süreceğini vurgulayan Prof. Dr. Şahin, “Bu sebeple sürekli çalışmalı, ileriye gitmeli; Türkiye’nin değil dünyanın en iyisi olmalısınız” dedi. Eğitim ve akademik başarıda ailenin çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şahin, öğrencilere ailelerinin beklentilerine uygun davranmaları tavsiyesinde bulundu. TOBB ETÜ’nün küçük, sıcak ve idealist bir aile niteliği taşıdığını belirten Prof. Dr. Şahin, öğrencilerin bu ortamın bir paydaşı olduğunu anlattı. Prof. Dr. Şahin, Tıp Fakültesinin kuruluşu, kurumsallaşması ve geleneklerinin yerleşmesindeki emeklerinden dolayı Kurucu Dekan Prof. Dr. Ediz Demirpençe’ye de teşekkürlerini iletti.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Berkten Berkalp ise hekim olma kararı vererek fakülte hayatına başlayan öğrencilere ‘hoş geldiniz’ dedi. Hekimliğin insan sağlığının emanet edildiği kutsal bir meslek olduğunu belirten Prof. Dr. Berkalp, “Amacımız kişileri tedavi etmek, yaşam süre ve kalitelerini artırmaktır. Hekim dürüst, çalışkan, özverili, insan sevgisi ile yoğrulmuş, empati sahibi ve iyi bir gözlemci olmalıdır” dedi.

Her hastanın ayrı özellikleri olduğu için tıpta zaman zaman ‘hastalık yoktur, hasta vardır’ deyiminin kullanıldığını ifade eden Prof. Dr. Berkalp, “Bu sebepledir ki, hekimlik aynı zamanda bir sanattır. Bu sanatı iyi icra edebilmek için derin bilgi birikime ihtiyaç vardır. Bilgi birikimi süreci, fakülte hayatı ile başlar. Hekimlik sürekli yenilenme gerektirir. Hayatınız boyunca bilgi birikiminizi geliştirip yenilemelisiniz. TOBB ETÜ Tıp Fakültesi olarak amacımız, sürekli yükselen tıp standartlarına uygun öğrenci yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi ve birer stetoskop hediye edildi. TOBB ETÜ Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Necati Çanakçı’nın da katıldığı törende, daha sonra TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Akar tarafından “Tıbbiyeli Olmak” konulu ilk ders verildi. Tıp Fakültesi akademisyenleri ve 1. Sınıf öğrencileri Anıtkabir’i de ziyaret ettiler.