DUYURUYU PAYLAŞIN

University4Society Etkinliğinin TOBB ETÜ'de Gerçekleşen Ayağını Ekibimiz Anlatıyor

Bu etkinlik ile birlikte TOBB ETÜ’de ilk kez, tamamen öğrenci eliyle organize edilmiş bir girişimcilik maratonu gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca, okulumuzu büyük U4S Finaline katılacak olan okullar arasına ekledik. Bu yılki finale Türkiye’den yalnız 10 okulun katılma imkanı olacak. Bunlardan biri de TOBB ETÜ oldu.

Etkinliğimiz 2 Mart Cuma günü 17.00’de başladı. Evenbrite üzerinden aldığımız başvurular üzerinden kaydolan katılımcılar etkinlik alanına geldiler ve yaka kartlarını aldılar. Salon içerisinde 50 katılımcı ağırlarken, sunum fikri yapacak olan 12 katılımcıya sahiptik. 12 iş fikrinin sunulması ve sonucunda oylama ile 10 fikre indirgenmesi gerekiyordu. Ancak organizasyon ekibi olarak aramızda karar aldık ve bütün fikirlere şans vermeye karar verdik. Bu doğrultuda, 12 iş fikri ve oluşturduğu takımlar neticesinde ilerlemeye başladık. Bizi en çok şaşırtan takımsız katılımcının kalmamış olmasıydı. Bireysel olarak katılan katılımcılar da kendi ekiplerini kurdular ya da diğer ekiplere dahil oldular. Takım kurma sürecinden sonra katılımcılara Business Canvas eğitimi verdik ve günü bitirdik.

Cumartesi günü etkinliğe erkenden başladık. Katılımcılara Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi ile Müşteri Doğrulama ve Ürün Prototipinin Yapılması konusunda eğitimler verdik. Katılımcılar akşama kadar bunlar üzerinde çalıştı. Akşam ise önce Yatırımcıya Sunum Eğitimi aldılar, ardından sunumlarla ilgili örnekler üzerinde çalıştılar. Bu sayede ertesi gün yapacakları sunumları hazırlamaya da başlamış oldular.

Pazar günü son aşamaya geldiğimizde, güne kahvaltının ardından sunum provaları ile başladık. Provalar boyunca katılımcılar sunumları hakkında geri bildirim alma imkanına sahip oldu, bunun doğrultusunda sunumlarında bazı değişiklikler yaptılar.

Öğlen olduğunda sunumlara başladık. Son gün 7 ekip sunum yaptı. Bunlardan 3 tanesi finale katılmaya hak kazandı. Puan sıralamalarına göre 1. Ekip Hexatech, 2. Ekip DeliveryOne ve 3. Ekip Eros oldu. 2 ekip de yedek olarak seçildi. P – Map ve E- rest ekipleri.

Kazanan ekipler arasında yalnızca birer puan fark vardı. Bu da bize yarışmanın oldukça çekişmeli geçtiğini gösterdi. Yarışma bittikten sona katılımcılar jüri üyelerimizden özel olarak da geri bildirim aldılar. Onlardan ileride yapabilecekleri konusunda tavsiyeler edindiler, sunumlarını nasıl iyileştirebilecekleri konusunda beyin fırtınası yaptılar.

University4Society’ nin 2018-2019 temsilcilik başvuruları açıldı.

Son Başvuru Tarihi: 01 Ağustos 2018