St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rektörü Nikolai Mikhailovich Kropachev 21 Mayıs'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in düzenlediği ve COVID-19 salgını sırasında okul ve üniversite eğitimi sorunlarına ayrılmış bir toplantıya katıldı. Rusya Devlet Başkanına bilgi veren St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rektörü Kropachev, TOBB ETÜ’deki temsilcilik projesinden özellikle bahsederek bu tür uluslararası eğitim projelerinin önemini vurguladı. Kropachev, projelerin pandemiden sonra yeni insani projelerin kurulmasına yardımcı olacağını ümit ettiğini belirtti.

St. Petersburg Devlet Üniversitesi ve TOBB ETÜ tarafından Şubat 2020'de karşılıklı açılması planlanan temsilcilikler COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.