HABERİ PAYLAŞIN

2010 yılından itibaren öğrenci almaya başlayan Uluslararası Girişimcilik Bölümü 2014 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Bölümde hali hazırda uygulanan iki program bulunmaktadır. Bu programlar Rusça ve Arapça programlarıdır. Uluslararası Girişimcilik Bölümü öğrencileri öğrenimlerinin 1 yıllık kısmını seçtikleri programlardaki ülkelerde görmektedirler. Program kapsamında Rusya, Ukrayna ve Ürdün’e öğrenciler gönderilmektedir. Her iki program için de bütün detaylar (Öğrencilerin eğitim göreceği üniversitelerle anlaşmalar, öğrencilerin konaklama yerleri, cep harçlıkları, ulaşımları) bölüm tarafından organize edilmektedir. Bölüm öğrencilerimiz 2. Sınıfın Bahar döneminde seçtikleri programa yönelik eğitimi Türkiye’de almaya başlamaktadırlar. Rusya’da ya da Ukrayna’da eğitim görmek isteyen öğrencilere Rusça okuma, yazma, dinleme, konuşma, gramer temeli sağlanmaya başlarken, Ürdün’de eğitim görmek isteyen öğrencilere aynı dersler Arapça olarak sunulmaktadır. Öğrencilerin Türkiye’de temel eğitimleri sağlandıktan sonra ilk olarak 2. sınıf Yaz döneminde seçtikleri ülkeye Hazırlık eğitimi almak için gönderilmektedirler. Orada oldukları süre zarfında sadece, Rusça programını seçenler için Rusça, Arapça programını seçenler için Arapça dil dersleri verilmektedir. Öğrenciler Türkiye’de aldıkları dil eğitimini oradaki üniversitede pekiştirme imkanı elde etmektedirler.

Rusça programı:

Bu program kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversite Moskova’da bulunan Moskova Devlet Üniversitesi’dir.

Rusça programını seçen öğrencilerimiz bu üniversitede eğitim görmektedirler. 2. Sınıfın Yaz döneminde Rusça Hazırlık derslerini almak için giden öğrenciler 3. Sınıfın Yaz döneminde Kültür dersleri olarak adlandırılan bulundukları ülkenin ekonomisine, politikasına, coğrafyasına yönelik dersler almaktadırlar. Bu kapsamda öğrencilerimiz ilk kez 2013 yılında Hazırlık eğitimlerini almak için Rusya’ya gitmişlerdir.

Öğrenciler Moskova’da öğrenim gördükleri süre boyunca bulundukları üniversitenin yurtlarında kalmaktadırlar.

Rusça programı için Rusya dışında Ukrayna alternatifi de sunulmaktadır. Rusça eğitimlerini Ukrayna’da almak isteyen öğrenciler Kiev ya da Odessa şehirlerinde bulunan üniversitelerde öğrenim görmektedirler. Kiev’de anlaşmalı olduğumuz üniversite Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi’dir. Öğrencilerimiz ilk kez 2016 yılında Hazırlık eğitimleri için bu üniversiteye gitmişlerdir.

2016 yılında Kültür derslerini Odessa’da anlaşmalı olduğumuz I.I. Mechnikov Odessa Milli Üniversitesi’nde almışlardır.

Arapça Programı:

Bu program kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversite Ürdün’de bulunan Ürdün Üniversitesi’dir.

Arapça programını seçen öğrencilerimiz bu üniversitede eğitim görmektedirler. 2. Sınıfın Yaz döneminde Arapça Hazırlık derslerini almak için giden öğrenciler 3. Sınıfın Yaz döneminde Kültür dersleri olarak adlandırılan bulundukları ülkenin ekonomisine, politikasına, coğrafyasına yönelik dersler almaktadırlar. Bu kapsamda öğrencilerimiz ilk kez 2015 yılında Hazırlık eğitimlerini almak için Ürdün’e gitmişlerdir. Öğrenciler Ürdün’de öğrenim gördükleri süre boyunca üniversiteni yakınında bulunan ve üniversitenin anlaşmalı olduğu konukevi/yurtlarda kalmaktadırlar.