HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ TTO olarak yürütücüsü olduğumuz TÜBİTAK BiGG programı kapsamında, TÜBİTAK panellerine dek eğitim, mentörlük, jüri sürecinde sizlerle birlikte çalışıyor olacağımız BiGG GARAJ programına son başvuru 12 Temmuz!

Genel hatlarıyla, TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı, 2015 yılında BiGG (Bireysel Genç Girişim Programı) adı altında yürütülmeye başlanmıştır. Bireysel Genç Girişim Programı, belirlenen değerlendirme sürecinde başarılı olan girişimci adaylarına teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirleri için 150,000 TL’lik hibe verilen bir programdır. 1. Aşamayı geçerek TÜBİTAK’ta 2. Aşamada başarılı olan girişimci adaylarına, teknoloji ve yenilik içeren projelerini hayata geçirmek için TÜBİTAK tarafından 150,000 TL’lik karşılıksız destek (hibe) verilmektedir. 

TÜBİTAK, söz konusu programın yürütülmesinde, çoğunluğu Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri/Teknokentleri olmak üzere Türkiye genelinde 17 Uygulayıcı Kuruluş belirlemiş ve BiGG programının 1. Aşama faaliyetlerini uygulayıcı kuruluşlar üzerinden koordine etmeye başlamıştır. 2017 döneminde 21 Uygulayıcı Kuruluşla yola devam etmektedir.

BiGG GARAJ programı, TÜBİTAK tarafından yürütücü olarak atanan TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birimi tarafından yürütülmekte olup 2015'ten bu yana Türkiye çapında 2000'in üzerinde girişimciye ulaşarak onların programdan haberdar olup yararlanmasını sağlamıştır. BiGG GARAJ'la yola çıkan 9 girişimcimizin her biri 150.000 TL'lik destek alarak iş fikirlerini hayata geçirme imkanı bulmuşlardır.

Başvuru için: http://bigg-garaj.org/