DUYURUYU PAYLAŞIN

TOBB ETÜ, GSTMF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, 12,5. Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Buluşması (UIOB) için Beykent Üniversitesi’ndeydi!

İlk olarak 2010 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması, her yıl iki defa düzenlenerek devamlılığı sağlanmış bir organizasyondur. Programın amacı; ülkemizde İç Mimarlık bölümüne sahip ve her biri farklı disiplinlerde eğitim veren üniversitelerden öğrencilerin bir araya getirilerek mesleki alışverişte bulunmalarıdır. Meslek hayatından çeşitli destekçiler ile gerçekleştirilen tamamen öğrenci merkezli program, öğrencilerin sorunlarını dile getirmelerine ve mesleki tecrübe sahibi kişiler ile yakından iletişim kurmalarına fırsat vermektedir.

Bu yıl 12.’si düzenlenen Ulusal İç mimarlık Öğrencileri Buluşması (UIOB), 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Beykent Üniversitesi Maslak yerleşkesinde gerçekleştirildi. Aslen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlenecek olan programın OHAL nedeniyle iptal edilmesi sonucu on üçüncüsüne ev sahipliği yapacak olan Beykent Üniversitesi, programı üstlenerek 12,5 adıyla ‘Bir Dünya Tasarla’ teması eşliğinde çalıştaylarını gerçekleştirdi.

Türk ve yabancı eğitimcilerin açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik atölyeler ile devam etti. Farklı alanlarda uzmanlaşmış akademisyenlerin ve sektör çalışanlarının yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölyeler ile öğrencilerin eğlenirken öğrenmesi amaçlandı.  TOBB ETÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden programa katılım gösteren 12 öğrencimiz (Başak LALE, Berk KORKMAZER, Çağatay YILDIRIM, Delal Mizgin AZİZOĞLU, Elif BİLGİN, İpek AKSEL, Irem KESKİNER, Mehtap KARSAK, Murat Can ÇETİN, Semaye EFE, Şeyma KURTULUŞ, Ümmühan Azade GÜLMEZ), düzenlenen çalıştaylardan yedisinde (Bilinçaltından İmgeye/Tugay Doğrayıcı, Boyada İtalyan Rüzgârı/Mehmet Hakan, Tuvaldeki Sanat/Şeyhmus Kino, Eskizlerden Takılabilir Formlara/İrem Burcu Ummansu, Dreams Made Of Clay,/Tarık Ceddi, Woody Area/Wood Decor, Foam Press/Fulden Bozkurt) yer aldı.

Programın sonunda, 2017 Kasım-Aralık aylarında yapılması tahmin edilen 13. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşmasına ev sahipliği yapmak üzere Özyeğin Üniversitesi seçildi.

AŞeyma Kurtuluş
TOBB ETÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü