DUYURUYU PAYLAŞIN

 

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi bölüm tanışma toplantısı 28 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Bölümümüzün tam zamanlı öğretim üyelerinin yanı sıra yarı zamanlı hocalarımızdan Mustafa Kurt da toplantıya katıldı. Bölüm başkanımız Prof. Dr. Tuba İsen Durmuş’un açılış konuşması ile başlayan programda bölümün diğer hocaları da kendilerini tanıtarak bölümün vizyonu hakkında bilgi verdi ve öğrencilere akademik hayatlarında yol gösterecek tavsiyelerde bulundu.

 

Bölümümüzde yüksek lisans yapmakta olan burslu asistanlarımızın kendilerini tanıtmalarının ardından toplantıya katılan öğrenciler kendilerini tanıttı.

Yandal, çift anadal ve ortak eğitim imkânlarından söz edildikten sonra öğrencilerin hangi meslekleri tercih edebilecekleri hakkında bir bilgi verildi. Bölümümüz mezunlarının çalıştığı kurumlar ve şirketlerden bahsedildi.   Bölümümüz öğrencilerinin de yönetim kurulunda yer aldığı Dil Kültür Topluluğu’nun çalışmalarından bahsedilirken yeni gelen öğrencilerin topluluğa katılımları teşvik edildi.

Toplantıda, her yıl olduğu gibi bu yıl da her sınıftan not ortalaması 2.50 üzeri olan en yüksek üç öğrenciye teşvik ödülü verildi. Hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.