DUYURUYU PAYLAŞIN

Değerli Öğrencilerimiz,

İkinci Yabancı Dil dersleri hakkındaki sorularınız için ekalemci@etu.edu.tr adresinden Lisans İkinci Yabancı Dil Dersleri Birim Koordinatörü Elif Kalemci’ye e-posta ile ulaşabilirsiniz.

E-postalarınızda lütfen ad- soyad - öğrenci numarası ve sınıf/dönem bilginizi eklediğinizden ve sorunuzu net bir şekilde açıkladığınızdan emin olunuz.

İletişim detayları aşağıdaki gibidir.

E-posta: ekalemci@etu.edu.tr
Telefon: 03122924181
Zoom Id: 661-902 1748  Password: 154281

Pandemi koşulları nedeniyle yüz yüze iletişimden yerine öncelikle e-posta ve telefon yöntemini kullanmanızı hatırlatmak isteriz.

Ders kayıt sürecinde İYD kodlu dersler ve YİP dersleri ile ilgili aşağıdaki hatırlatmaları inceleyebilirsiniz.

YİP DERSLERİ HAKKINDA

Güz döneminde  Yabancı Diller Bölümü tarafından İspanyolca, Almanca ve Rusça dilleri için (İSP 003Y-004Y, ALM 003Y-004Y, RUS 003Y-004Y Yoğunlaştırılmış İkinci Yabancı Dil Programı (YİP 2) hazırlanmıştır. Bu programa kayıt olmak için önceden 001Y-002Y kodlu dersleri veya İYD 001-İYD 002 kodlu dersleri almış ve başarmış olmak gerekmektedir. YİP 2 dersini alacak olan öğrencilerimiz Güz dönemi boyunca haftada 8 saat toplam 6 kredilik ders alacaklardır. Dersler Salı, Perşembe ve Cuma sabahları yapılacaktır.

1.YİP DERSLERİNİ NASIL ALACAĞIM?

YİP derslerini almak isteyen öğrenciler 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacak olan kayıtlarda 003Y-004Y kodlarının her ikisini de üzerine almak zorundadır, dersler tek tek alınamamaktadır. Derslerde kontenjan yok uyarısı alan öğrencilerin, İYD Birim Koordinatörü Dr. Elif Kalemci’ye mail atmaları durumunda  dersleri almaları sağlanacaktır.

1. YİP PROGRAMINDAN DERSTEN VAZGEÇME HAFTASINDA VAZGEÇEBİLİR MİYİM?

YİP bağımsız bir program olduğundan dersten vazgeçme haftasında YİP derslerinden vazgeçilemez.

1. YİP PROGRAMINDA DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

YİP derslerini not yükseltmek için alan öğrenciler de dahil, tüm öğrencilerin derslere devam zorunluluğu vardır. Bu dönem dersler çevrimiçi yapılacağı için devam zorunluluğu %70 olarak belirlenmiştir.

1. YİP DERSLERİNDE SINAVLAR NASIL OLACAK?

Güz döneminde verilecek YİP dersleri için sınavlar çevrimiçi olacaktır. YİP programları çerçevesinde dönem içi değerlendirme sınavlarının ve dönem sonu sınavının ders başarı notu içindeki ağırlığını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı belirlenecek ve öğrencilere duyurulacaktır. YİP programları sonunda elde edilen ders başarı puanları TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 27. maddesine göre değerlendirilir.

İYD DERSLERİ HAKKINDA

1.İLK DEFA İKİNCİ YABANCI DİL ALACAĞIM AMA 001 DERSLERİNİ GÖREMİYORUM.

001 Kodlu dersler Güz dönemi dersleri olmayıp, Bahar Döneminde açılacaktır.

1. ÖNCEDEN DİL TERCİHİMİ YAPMIŞ VE ÖN KOŞULU YERİNE GETİRİYOR OLMAMA RAĞMEN DERSİ ALAMIYORUM.

Ön koşulu sağlayan öğrenciler sistemde ders seçemiyorlarsa kontenjan dolmuş olabilir, öğrencinin başka derslerle çakışması olabilir veya öğrencinin ödemesi ile ilgili bir sorun olabilir.

1. TÜM İYD DERSLERİNİN HEPSİNİ (001-002-003-004) ALMAK İSTİYORUM AMA ALAMIYORUM

Bu şekilde bir uygulama bulunmamaktadır. Dersler ön koşulludur ve döneminde tek tek alınmalıdır. Tüm derslerden ancak Uluslararası Muafiyet sınavları ile muafiyet sağlanabilir.

Başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı