DUYURUYU PAYLAŞIN

Vücutların Interneti: Dijital Dünyaya Çıkış Noktamız

Yer ve Saat: 16 Ağustos 2022 Salı. 1. Kat Toplantı Salonu

Özet: Vücutların Interneti (The Internet of Bodies (IoBs)) Nesnelern Interneti alanının kaçınılmaz bir uzantısıdır ve vücuda giyilebilir, sindirilebilir, enjekte edilebilir ve nakledilebilir akıllı nesnelerin oluşturduğu ağlardır.  IoB aygıtları vücuttan fizyolojik ve davranışsal bilgiyi toplayarak insan hayat kalitesini her açıdan zenginleştiren uygulamalarda değerlendirebilirler. Bu konuşmada, IoB kavramının potansiyeline, gelişimine, zorluklarına ve fırsatlarına yönelik bütünsel bakış sunacağım. Bu anlamda, konuşmanın ilk kısmında IoB aygıt ve uygulama sınıflandırması, system ve ağ seviyesinde tasarım amaç ve kısıtlar , kullanıma aday iletişim teknolojileri ve standartları, vücut içi ve etrafı kanal karakteristikleri ve güvenlik ile ilgili temel konuları sunacağım. İkinci kısımda insan vücudunun verimli ve güvenli birkablosuz kanal olarak kullanıldığı kablosuz ortama erişim yöntemlerine odaklanacağım. IoB uygulamalarının gerektirdiği enerji ve veri hızı açısından verimli iletişimin standard ve işbirlikçi vücut içi iletişimle nasıl gerçekleştirdiğini açıklayacağım.

Biyografi: Abdulkadir Çelik yüksek lisans derecelerini 2013 yılında elektrik mühendisliği ve 2015 yılında bilgisayar mühendisliği alanında ve doktora derecesini 2016 yılında elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında ABD’de Iowa State University’den almıştır. 2016-2020 yılları arasında King Abdullah University of Science and Technology (KAUST)’da doktora sonrası araştırmacı olmuştur. 2020’den beri KAUST’da Communications and Computing Systems Lab (CCSL)’da  araştırmacıdır. Dr. Çelik IEEE kıdemli üyesidir ve araştırma alanları kablosuz iletişim sistemleri ve ağlarıdır.