DUYURUYU PAYLAŞIN

TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmesine karar verilen “Temas Mekaniği ve Optimizasyon Teknikleri Kullanılarak Yeni ve Enerji Etkin Silindirik Makaralı Rulman Tasarımı ve Optimizasyonu” başlıklı projemizde çalışacak burslu Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri arıyoruz.

TOBB ETÜ Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Ortadoğu Rulman Sanayi ve Tic. A.Ş. (ORS) ile birlikte yürütülecek TÜBİTAK 1505 projesi, ORS'nin Ar-Ge stratejisi içerisinde önemli bir yere sahip "Otomotiv sektörünün daha çevre dostu ürünler üretmesine ve emisyon değerlerinin düşürülmesine katkıda bulunacak enerji verimli ve hafifletilmiş ürün geliştirme" hedefi doğrultusunda geliştirilmiş bir projedir.

Projenin ana hedefi; yeni bir ürün gamı tasarlamak ve proje kapsamında geliştirilecek olan temas mekaniği ve optimizasyon tekniklerini firmanın mevcut ürünlerinde kullanmasını sağlamaktır. Bu kapsamda, NJ309 EP4 serisi silindirik makaralı rulmanların masuralarındaki ve yuvarlanma yollarındaki bombe profillerinin ileri optimizasyon teknikleri ile yeni bir ürün gamı için tasarlanarak performanslarının mevcut ürün gamına kıyasla arttırılması ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Böylece rulman sektöründe, ORS firmasının yurt dışı firmalara karşı rekabet gücünün arttırılması, ülkemizin yurt dışı bağımlılığının azaltılarak döviz ikamesi sağlanması, tamamen yerli olanaklarla ve özgün bir tasarımın ülkemizde üretilmesi planlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi ve ön değerlendirme için Prof. Dr. Erdem Acar ile iletişime geçebilirsiniz.

E-posta: acar@etu.edu.tr

erdem.acar@gmail.com