75. kuruluş yılı dolayısı ile Metrohm tarafından dünya çapında gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye ayağını, TOBB ETÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Gözde Kabay kazandı.

Prof. Dr. Mehmet Mutlu danışmanlığında gerçekleştirdiği "Elektro-eğirme Yöntemiyle Amiloid-tabanlı Biyokatalitik Membran Üretimi ve Enzim Aktivitesinin Elektrokimyasal Yöntemle Analizi" konulu araştırması ile yarışmaya katılan Gözde Kabay, "2018 Genç Kimyager Türkiye" ünvanının yanı sıra 4000 Dolar değerinde bir para ödülünün de sahibi oldu.

Gözde Kabay böylece Metrohm İsviçre tarafından düzenlenecek ve dünya çapındaki tüm Metrohm Genç Kimyager Ödülü kazananlarının katılacağı global final yarışmasında ülkemizi ve okulumuzu temsil etme hakkı kazandı. Kendisini tebrik ediyor, finalde başarılar diliyoruz!

Metrohm Genç Kimyager Ödülü 2018