TOBB ETÜ'de öğrenim gören lisansüstü programı öğrencilerinin; savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerde araştırmacı olarak çalışabilmesine yönelik "Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)" protokolü imzalandı. Protokole TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile ASELSAN, HAVELSAN, TAI, FNSS ve STM şirketlerinin yetkilileri imza koydu.

SAYP kapsamında TOBB ETÜ'de lisansüstü eğitim alan öğrenciler (araştırmacılar), işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilirken, vaktinin bir bölümünü üniversitede, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçirecek. Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ortak olarak belirlenecek ve yönetilecek. TOBB ETÜ, 2011 yılından bu yana uygulanan SAYP'a dahil olan altıncı üniversite oldu. SAYP kapsamında 2015 yılı Ekim ayı itibarıyla, 30 projede 36 araştırmacı görev alıyor.

Protokol metinleri aşağıdaki gibidir:

ASELSAN Mutabakat Metni için tıklayınız.

FNSS Mutabakat Metni için tıklayınız.

HAVELSAN Mutabakat Metni için tıklayınız.

STM Mutabakat Metni için tıklayınız.

TAI Mutabakat Metni için tıklayınız.