HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ’nün Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile ortaklaşa sürdürdüğü ve lisansüstü programı öğrencilerinin savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerde araştırmacı olarak çalışabilmesine yönelik "Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)" protokolüne Roketsan da dahil oldu. TOBB ETÜ’deki SAYP uygulamasına daha önce ASELSAN, HAVELSAN, TAI, FNSS ve STM şirketleri katılmıştı. Roketsan’la birlikte SAYP kapsamına giren firma sayısı 6’ya çıkmış oldu.

SAYP kapsamında TOBB ETÜ'de lisansüstü eğitim alan öğrenciler (araştırmacılar), işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilirken, vaktinin bir bölümünü üniversitede, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçiriyor. Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ortak olarak belirleniyor ve yönetiliyor.

TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri SAYP’ın; savunma sanayi sektöründe yer alan firmalarda çalışan ve aynı zamanda TOBB ETÜ lisansüstü programlarında kayıtlı öğrenciler (araştırmacılar) tarafından hazırlanan tezlerin; savunma sanayi sektörünün öncelikleri ve söz konusu şirketlerin AR-GE ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmasını sağladığını bildirdiler.

SAYP’ın TOBB ETÜ’den savunma sanayisine bilgi transferini sistematikleştiren ve söz konusu şirketler tarafından sağlanan olanaklarla savunma sanayi sektöründe çalışan nitelikli Ar-Ge elemanı yetiştiren bir program olduğunu ifade eden yetkililer, “Üniversitemiz SAYP kapsamında Savunma Sanayi Müsteşarlığı öncülüğünde ASELSAN, HAVELSAN, TAI-TUSAŞ, FNSS ve STM firmaları ile 27.10.2015 tarihinde protokol imzalamıştı. Müsteşarlığımızın katkılarıyla ROKETSAN firması ile Üniversitemiz arasında da SAYP protokolü imzalanmıştır. Yeni protokolümüzle savunma sanayi işbirliklerimizi güçlendiriyor bu doğrultuda lisansüstü tezlerimizi savunma sanayimizin öncelikli alanlarına yönelik şekillendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundular.