HABERİ PAYLAŞIN

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları bu yıl, öğretim üyeleri ve öğrencilerin 9 Mart 2019 Cumartesi günü Eymir Gölü’nde düzenlenen maraton koşusuna katılımı ile başladı ve 14 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti ile sürdü. Gün içinde devam eden etkinlikler kapsamında; Ankara’daki tıp fakülteleri ile Ankara Tabip Odası’nın Ufuk Üniversitesi’ndeki ortak kutlamasına katılım sağlandı.

TOBB ETÜ’de gerçekleşen Tıp Bayramı Kutlama Töreni ise Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Berkten Berkalp, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ediz Demirpençe ve TOBB ETÜ Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. A. Necati Çanakçı, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Prof. Dr. Berkalp yaptığı konuşmada, Tıp Bayramının 14 Mart 1827 tarihinde modern tıp eğitimine başlanması sebebiyle kutlandığını, bu kutlamanın ilk kez işgal altındaki İstanbul’da 14 Mart 1919’da gerçekleştirildiğini anımsattı. Prof. Dr. Berkalp, 2019’un 100’üncü kutlama yılı olduğunu belirterek “Tıp Bayramı sadece Türkiye’de kutlanması açısından ayrıca anlamlıdır” dedi.

Hekimlik mesleğini icra edenlerin birçok erdemin yanı sıra, hastayı anlamayı kolaylaştıran “empati sahibi olması” gereği üzerinde duran Prof. Dr. Berkalp, iyi bir tıp eğitiminin bu açıdan önemli olduğunu kaydetti. Hasta-hekim ilişkilerinin geliştirilmesinin tıp eğitiminin alt yapısının güçlü olmasına bağlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Berkalp, fakültelerin öğrencilerini bu konuya yönlendirmesi gerektiğini ifade etti. Son yıllarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının çok üzücü boyutlara ulaştığını belirten Prof. Dr. Berkalp, “Bunun en önemli sebeplerinden biri eğitim düzeyinin düşüklüğüdür. Hekimlere düşen ise hastaya karşı daha bilgilendirici olmaktır” diye konuştu.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perihan Elif Ekmekçi tarafından yapılan “Yapay Zeka, Tıp, Etik” konulu sunumun ardından kutlama müzik dinletisi ve tıp pastasını kesilmesi ile devam etti. Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen resim ve fotoğraf sergisi ise TOBB ETÜ Hastanesi fuaye alanında gün boyu ziyaretçilerle buluştu.