HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin yüksek lisans dersleri kapsamında hazırladıkları tanıtım yazıları edebî dergilerde yayımlandı.

Ferhan Betül Atasoy’un “Eleştiride Ayrıntıcı Yaklaşım: Romanda Bakış Açısı ve Anlatıcı Düzlemi” adlı tanıtım yazısı Türk Dili dergisinin Eylül 2020 sayısında; Nuray Alper’in “Siyah Endişe: Bir Asır Sonu Anlatısı Olarak Halit Ziya Uşaklıgil Edebiyatı” adlı tanıtım yazısı Edebi Eleştiri Dergisi’nin Ekim 2020 sayısında; Nursena Soylu’nun “Matbuat Tarihi Çalışmalarına Olumlu Bir Katkı: Selim Nüzhet’in Matbuat Tarihi’nin Yeni Baskısı” adlı tanıtım yazısı Müteferrika dergisinin Aralık 2020 sayısında; Seda Uzel’in “Farsça Şiirin İmgelerine Batıdan Bir Bakış” adlı tanıtım yazısı Edebi Eleştiri Dergisi’nin Mart 2021 sayısında; Şeyma Dayı’nın “Ahmet Paşa’nın Güneş Kasidesi Üzerine Düşünceler” adlı tanıtım yazısı ise Türk Dili dergisinin Nisan 2021 sayısında yayımlandı.

TOBB ETÜ TDE Yüksek Lisans Programı öğrencileri hazırladıkları bildiri metinlerini lisansüstü kongrelerde sundu.

Nursena Soylu, “Osmanlı İmparatorluğu’nda Bir Kültür Politikası Olarak Tercüme Faaliyetleri” adlı bildirisini Boğaziçi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi tarafından 29- 30 Mart tarih aralığında gerçekleştirilen “Lisansüstü Buluşmaları 2021:Sosyal ve Beşeri Bilimler” adlı konferansta sundu.

Elif Büşra Demir, “Nurdan Gürbilek’te Eleştirinin Sınırları” adlı bildirisini 13-16 Haziran tarih aralığında İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “VI. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi” adlı kongrede sundu.

Seda Uzel, “Celal Sılay’ın Doğu ve Batı Dergisi Merkezinde Dergicilik ve Sanat Anlayışı” adlı bildirisini 13-16 Haziran tarih aralığında İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “VI. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi” adlı kongrede sundu.

Öğrencilerimizi katılımları dolayısıyla kutluyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.