2019-2020 ders yılının bitirme projeleri teması günümüzde sık sık gündeme gelen alanlardan birisi olan  Akıllı Şehirler oldu. Mezun olacak öğrencilerimiz arasında bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu sene son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencilerimizden bu alanda yeni teknolojik ürünler geliştirmelerini istedik. Öğrencilerimiz takımlar halinde altı ay süren yoğun bir çalışma süreci sonucunda 12 projeyi başarıyla gerçekleştirdiler. Tüm öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Tüm proje videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

RoadPulse: Belediyeler İçin Yollarda Otomatik Çukur Tespiti

Onur Albayrak, Burak Baran, Atakan Filgöz, Enes Karanfil ve Umur Togay Yazar’dan oluşan proje takımı Roadpulse ismini verdikleri bir sistem geliştirdiler. Bu sistemde hareket halindeki belediye araçlarından Android cihazlar için geliştirdikleri özel bir uygulama ile görüntü, yol ve bağlam bilgileri toplanmaktadır. Bu bilgiler hem istemci hem de sunucu tarafında gerçek zamanlı olarak güncel makine öğrenme algoritmaları ile işlenmekte ve yollardaki tamire muhtaç çukurlar otomatik olarak tespit edilmektedir. Tespit edilen çukurlar otomatik olarak haritalar üzerinde işaretlenmekte vb. çeşitli raporlarla ilgili görevlilerin analiz süreçlerine sunulmaktadır. Bu sayede tamir projelerinin planlaması ve yönetiminin iyileştirilmesi hedeflenmiştir.

RecyclingSirius: Akıllı Geri Dönüşüm Kutusu ve Yönetimi

Rabia Arslan, Mehmet Mustafa Aymayan, Gizem Elöve, Celile Nur Yılmaz ve Enes Yüksekkolaşin’den oluşan proje takımı Türkiye’de her yaştan kullanıcıyı cam, plastiki aluminyum vb içicek şişe ve kutularının geri dönüşümüne (İng. recycling) teşvik etmek ve var olan yüksek maliyetli rakiplere karşı düşük maliyetli yeni bir alternatif teknoloji üretmek amacıyla RecyclingSirius isimli bir sistem geliştirmişlerdir. Bu sistem kullanıcı tarafında geri dönüşümü yapılacak kutuyu veya şişeyi görüntü ve barkod işleme teknolojileri ile otomatik olarak algılayan bir kiosk ile Android cihazlar için geliştirilmiş bir mobil uygulamadan oluşmaktadır. Ayrıca sunucu tarafında kioskların uzaktan yönetimini ve takibini sağlayan yazılımlar geliştirmişlerdir.

Trawell: Akıllı Gezi Planlaması

Şehir sakinlerinin veya bir şehire ziyarete gelen turistlerin ellerindeki vakit, sahip oldukları bütçe, ilgi alanları ve o anki konumları dikkate alındığında takip edebilecekleri alternatif seyahat planlamaları üretebilen sosyal bir platform olarak Trawell, Soner Say, Berkay Uğur Şenocak, Serhat Ömer Yavuzyiğit ve Muhammed Said Zengin’den oluşan proje takımı tarafından geliştirilmiştir. Bu platformda kullanıcılar bir mobil uygulama veya web uygulaması yoluyla sisteme seyahat planlaması taleplerinde bulunabilirler. Sistem gezilecek ve konaklanılabilecek yerleri, yol durumunu, o şehirde gerçekleşen konser, festival vb. etkinlikleri Internet üzerinden otomatik olarak tarayarak kullanıcılara gezi planlamaları sunar.

Diğer Projeler

Başlık

Takım

Plantivity: Seyahat Planlama Uygulaması