Doku veya organlardan doku sıvısını çıkarıp yerine silikon koyarak uzun yıllar saklamak ve incelemek için elverişli son ürünler elde etmemizi sağlayan plastinasyon tekniğini, TOBB ETÜ Anatomi Laboratuvarında 18 farklı üniversiteden 41 katılımcıyla birlikte gerçekleştirdik. Asklepios Bilimsel Araştırma Topluluğu olarak 28 Ocak 2024 tarihinde altıncısını gerçekleştirdiğimiz plastinasyon gününde, 55 gün süren plastinasyon sürecinin her basamağını ayrıntılı olarak anlatan sunumlarımızla katılımcılarımızı bilgilendirirken son aşama olan “gaz kürleme ve sertleştirme” aşamasını TOBB ETÜ Tıp fakültesi öğrencilerinin yönlendirmeleriyle katılımcılarımıza yaptırıp plastine kalpleri kendilerine teslim ettik. Prof. Dr Selçuk Tunalı tarafından 27 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen bir başka plastinasyon eğitimi olan “Lise Öğrencileri Plastinasyon Etkinliği”nde de Asklepios BAT olarak Düzce ilinden gelen 27 lise öğrencisine aynı eğitimi vererek öğrencilere TOBB ETÜ Tıp Fakültesi’ni tanıttık ve diğer etkinliklerimiz hakkında bilgi verdik.