Günümüzde tarih alanında yapılan önemli çalışmaların büyük bir kısmı İngilizce olduğundan, bu dili bilmek geleceğin tarihçileri için bir seçenek olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline gelmiştir. Yurtdışındaki çalışmaları takip edebilecek, bu çalışmalara katkı sunabilecek ve Türkiye’deki bilimsel çalışmaları dünyaya duyurabilecek akademisyenler yetiştirmeyi amaçlayan bölümümüz bu nedenle 2016-2017 eğitim-öğretim yılında % 30 İngilizce eğitim vermeye başlayacaktır. Hazırlık sınıfında verilen eğitime ek olarak lisans derslerinin %30'unun İngilizce verilmesi sayesinde öğrencilerimiz bu dili akademik dil olarak kullanabilecekler, böylece hem yurtdışında hem de ülkemizde İngilizce eğitim veren üniversitelerde kolaylıkla yüksek lisans ve doktora yapabileceklerdir.
İngilizce programda yer alan bazı dersler şunlardır: American History, History of the Middle East, Contemporary World, History of Turkish Modernization, Ottoman Socio-Economic History History of Colonialism, Mediterranean History, Balkan History.

İngilizce lisans programı için tıklayınız.