Bu yıl 42. si düzenlenen dünyanın en prestijli üniversiteler arası programlama yarışması olan ACM International Collegiate Programming Contest, 15-20 Nisan 2018 tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de 7 kıtadan 140 üniversite takımının katılımıyla yapılmıştır.

TOBB ETÜ takımı, bu yarışmaya katılmaya hak kazanan tek Türk takımıdır. TOBB ETÜ’yü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mustafa Erdem Kirez (yarışmacı), Onur Yıldız (yarışmacı), Mehmet Murat Akburak (yarışmacı) ve öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Abul'dan (takım koçu) oluşan takımımız temsil etmiştir.

Takımımız sorulan 11 sorudan 4'ünü çözerek dünyanın önde gelen üniversitelerinin yarıştığı bu yarışmada 56. sırayla önemli bir başarıya imza atmıştır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimizi uluslararası düzeyde elde ettikleri başarılarından dolayı kutluyoruz.

Öğrencimiz Onur Yıldız'ın ICPC Hikayesini dinlemek için tıklayınız