HABERİ PAYLAŞIN

Hollanda Twente Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akşit’in TOBB ETÜ ailesine katılması ile “Akıllı Şehirler Laboratuvarı” kuruluyor. Hem bilimsel hem de eğitim çalışmaları için deneysel bir ortam hazırlayacak olan laboratuvar, Türkiye’den ve dünyadan çeşitli üniversiteleri yazılım yoğunluklu sistemler ve akıllı şehirler üzerine çalışmak üzere bir araya getirmeyi hedefliyor.

Günümüzün değişen ve gelişen teknolojisinde önemi her geçen gün artan ve Türkiye için de stratejik öneme sahip akıllı şehir kavramı, farklı algılayıcılarla elektronik bilgi ve veri toplanmasını ve elde edilen bu verilerin kaynak ve varlıkları verimli şekilde yönetmek için kullanıldığı kentsel alanları ifade ediyor.

Akıllı şehirlerin alt yapısını yazılım yoğunluklu sistemler oluşturuyor. Bu bağlamda, sistemlerin ortak çalışabilen, güvenilir, hataya dayanıklı, test edilebilir, uyarlanabilir ve evrimleşebilir olması amacıyla yapılacak çalışmalar akıllı şehirler üzerine yapılan yatırımların değere dönüşmesi bakımından büyük önem taşıyor.