HABERİ PAYLAŞIN

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenen 2232 - Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında University of Twente’den Prof. Dr. Mehmet AKŞİT ve Apple, Cupertino/California’dan Dr. Mehmet Burak AKGÜN, projelerini yürütmek üzere TOBB ETÜ ailesine katıldı.

2232 - Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen üniversite, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütmelerini sağlamak için destek verilerek tersine beyin göçü sağlanıyor.

“Smart Infrastructures for Smart Cities” başlıklı projesi ile Prof. Dr. Mehmet AKŞİT ve “E2E User Analytics Platform” başlıklı projesi ile Dr. Mehmet Burak AKGÜN, program kapsamında “deneyimli araştırmacı” olarak desteklenerek çalışmalarını Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde sürdürecek.

 

Yüksek lisans derecesini Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Eindhoven Teknik Üniversitesi’nden, doktora derecesini Bilgisayar Mühendisliği alanında Twente Üniversitesi 'nden alan Prof. Dr. Mehmet Akşit, Twente Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü-Yazılım Mühendisliği Başkanlığı yaptı. 1990 yılından bu yana başta Hollanda olmak üzere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Portekiz, İspanya, İsviçre, İsveç, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli firmalara ve mühendislere 110’dan fazla profesyonel kurs ve konferans eğitimi verdi.

ECOOP'97, SACT'00, HQSAD'00, NoD'02 ve AOSD2003 konferansları eş başkanlığı, ECOOP'92 Konferansı eğitim başkanlığı, AOSD'02 Konferansı organizasyon başkanlığı dâhil çok sayıda konferans ve sempozyuma başkanlık eden Prof. Dr. Akşit birçok uluslararası konferansın program komite üyeliği ile bazı dergilerde hakemlik görevi yürütüyor.

Programlama dilleri, yazılım tasarımı, ürün hattı mimarisi / uygulama çerçeveleri ve akıllı şehir sistemleri çalışma alanları arasında yer alıyor.

 

 

Dr. Mehmet Burak Akgün yüksek lisansını TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, doktorasını Nevada Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yahoo’da Yazılım Geliştirme Mühendisliği ve Verizon Labs’de Veri Mühendisliği yaptıktan sonra 2016’dan günümüze dek Apple’da Veri Mühendisi olarak çalıştı.

Çalışma alanları arasında büyük veri analitiği, sosyal ağlar, karmaşık ağlarda yapay öğrenme, ağ bilimi, graf teorisi, internet topoloji ölçümleri, modelleme, dağıtık çizge işleme bulunuyor.

 

Hocalarımıza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.