HABERİ PAYLAŞIN

Tarih ve Felsefe Topluluğu “Akademisyen Ağırlama” Etkinliklerimizin devamı olarak, 23 Aralık 2021 tarihinde ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ebru Boyar’ın katılımıyla “Basın ve İktidar: II. Abdülhamit’in Gazeteleri” başlıklı online bir seminer gerçekleştirdi.

Etkinlikte basın ve iktidar arasında gerçekleşen ilişkilerin II. Abdülhamid dönemi gazeteleri üzerinden inceleyen Prof. Dr. Ebru Boyar, II. Abdülhamit’in basın rejimi, sansür paradigması konularına değindi. Basının halk için önemini ve halktaki karşılığını kavramış bulunan II. Abdülhamit’in basını nasıl kontrol altında tuttuğunu ve nasıl kullandığını tartışılan etkinlikte, Sırasıyla Basın Rejimini İnşa Etmek: I. Basın Altyapısı, Sermaye: II. Abdülhamit’in Basın Baronları, Simbiyotik İlişki ve II. Abdülhamit Sonrası Gazeteler başlıkları anlatıldı. Sadece II. Abdülhamit Basını için değil aynı zamanda Osmanlı Basın Tarihi için son derece önemli ve çeşitli anekdot ve görseller ile zenginleşen etkinlik, geniş bir soru-cevap yapılmasının ardından sona erdi

Sadece okulumuza değil aynı zamanda dışarıya da açık bir şekilde ZOOM üzerinden gerçekleşen etkinlik, öğrencilerimiz ve Akademisyen hocalarımızdan yoğun bir ilgi gördü.