HABERİ PAYLAŞIN

Bu yıl sekizincisi düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı, 12 Kasım 2018 tarihinde ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Toplam 482 yenilikçi proje başvurusunun yapıldığı TechAnkara 2018’e, TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Bıçakcı’nın kurucu ortağı olduğu Securify Bilişim şirketi "Davranışsal Biyometri Tabanlı Kimlik Doğrulama Sistemi" isimli proje ile katılarak ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Proje kapsamında geliştirilen Biyosecure, yapay zeka teknolojileri kullanarak kullanıcıların davranışsal örüntülerini klavye tuşlama, cep telefonuna dokunuş gibi veriler yardımı ile çıkarıyor ve kimlik doğrulama sağlıyor. TechAnkara 2018’de ikinci olmaya hak kazanarak 25.000 TL’lik ödülün de sahibi olan projenin ekibinde Güz Dönemi ortak eğitimlerini Securify şirketinde yapmakta olan TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Mustafa Tokmak, Cem Özen ve Teoman Kiraz da bulunuyor.

2011’den bu yana her yıl düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı’na bu yıl toplam 482 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden başvuru şartlarını karşılayan 334’ü ise idari değerlendirmenin ardından toplam 52 üyeden oluşan jüri tarafından yenilikçilik, ticarileşme potansiyeli, pazar potansiyeli, sosyal çevre ve çevresel fayda, takım başlıklarında değerlendirildi.