HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Büyükserin, nanogözenekli inorganik membranların biyomedikal ve fotonik uygulamalarını gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları nedeniyle Türkiye Bilimler Akademisi  tarafından 2016 TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülmüştür.

Aluminyumun belli koşullarda oksitlenmesiyle oluşan membranlar, sahip oldukları özgün bal peteği benzeri nanotopografi ve kimyasal özellikleri nedeniyle katalizden implant kaplamasına pekçok farklı alanda yoğun olarak kullanılmaktadır. Dr. Büyükserin’in çalışmaları bu membranlardan güdümlenmiş nanotaşıyıcıların, fonksiyonel biyo-nanomalzemelerin, antireflektan filmlerin ve biyoalgılayıcı platformların tasarlanmasını içeren özgün araştırmaları içermektedir. (Bkz. alttaki şekil)

Dr. Büyükserin Kimdir?

Dr. Fatih Büyükserin 1980 yılında Konya’da doğmuş, lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü’nden aldıktan sonra doktorasını University of Florida’da tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmalarını ise UTSW Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Nanotıp Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. Dr. Büyükserin 2011 yılından itibaren TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesidir.