HABERİ PAYLAŞIN

Dr. Itır Köymen ve Dr. Ali Murat Demirtaş bölümümüz öğretim üyeleri arasına katıldı. 

 

 

Dr. Itır Köymen, lisans ve yüksek lisans derecelerini 2010 yılında Edinburgh Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden, doktora derecesini ise 2014 yılında Imperial College Biyomühendislik bölümünden aldı.  Doktora eğitimi sırasında öğretim asistanlığı yapan Itır Köymen bu süre içerisinde Biyo-esinli VLSI devreler, memristörlerin analizi, emülasyonu ve gerçeklenmesi üzerine çalıştı. Doktora sonrasında Türkiye’ye dönen ve 2015-2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde Prof. Dr. Abdullah Atalar yönetimindeki CMUT araştırma grubunda ultrasonik transdüserler üzerine çalışan Dr. Köymen, son olarak 2016 yılında TÜBİTAK 2218 doktora sonrası araştırma bursunu kazanarak 2016-2018 yıllarında memristor fabrikasyonu ve grafenli memristif cihazlar uzerine calisti.

 

 

 

 

Lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla 2005 ve 2008 yıllarında Bilkent ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde tamamlayan Dr. Ali Murat Demirtaş doktora derecesini 2015 yılında University of California, Irvine’dan aldı. Bu süreçte eğitim ve araştırma asistanlığı yapan Dr. Demirtaş’ın yüksek lisans ve doktora dönemindeki araştırma konuları 3D TV,  H.264 video kodlama teknikleri, kablosuz video çoğa gönderimi, imge/video kalite kestirimi ve video sıkıştırmadır. Dr. Demirtaş doktora eğitimi sırasında stajyer olarak AT&T Shannon Laboratuvarı’nda da bulundu. Doktora sonrasında dünyanın önde gelen kurumlarından Qualcomm şirketinde bir seneye yakın video mühendisi olarak çalışan Dr. Demirtaş, sonrasında Türkiye’ye döndü.

 

Aramıza yeni katılan Dr. Köymen ve Dr. Demirtaş’a TOBB ETÜ'deki çalışmalarında başarılar diliyor ve aramıza hoş geldiniz diyoruz.