TOBB ETÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programını Mayıs 2018 tarihinde, bölümün ilk mezunu  olarak tamamlayan  Dr. Gizem Kaleli Can, İzmir Demokrasi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümüne Ocak 2019 tarihinde Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı.

.

Doktora çalışmasını Plasma Aided Biomedical Research Group (pabmed) çatısı altında ve Prof. Dr. Mehmet Mutlu’nun danışmanlığında tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kaleli Can, “Fenilketonüri tanısına yönelik QTF-tabanlı kütle hassas immünosensör geliştirilmesi” başlıklı tezi ile doktora çalışmasını tamamladı. TOBB ETÜ BMM anabilim dalındaki eğitimi boyunca yaptığı çalışmalar sonucu saygın dergilerde yayımlanmış toplam 8 adet bilimsel makalesi  olan Dr. Öğr. Üyesi Kaleli Can’ın, ayrıca uluslararası konferanslarda sunduğu 12 bildirisi bulunmakta. Bu çalışmaların yanı sıra, 3 uluslararası bilimsel toplantının düzenlenme komitesinde görev aldı.

Lisans derecesini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 2011 yılında alan Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kaleli Can, aynı üniversiteden yüksek lisansını Prof. Dr. Azra Bozcaarmutlu danışmanlığındaki “Batı Karadeniz Bölgesi’nden yakalanan tekir balıklarında (Mullus Surmuletus) polisiklik hidrokarbon düzeylerinin ve biyobelirteç enzim aktivitelerinin belirlenmesi”   başlıklı teziyle 2013 yılında tamamladı.

2014 yılı Aralık ayında TOBB ETÜ  Biyomedikal Mühendisliği Bölümüne tam burslu doktora öğrencisi olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kaleli Can, bölümdeki laboratuvarların kuruluş, donanım ve faaliyete geçirilmesi döneminde aktif rol alarak, BMM 316 Biyoalgılayıcılar ve Çeviriciler Laboratuvarındaki eğitim ve araştırma faaliyetlerine uzun dönem yoğun katkıda bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kaleli Can’a akademik kariyerinde, öğretim üyesi olarak başladığı ilk adımdan itibaren başarılı bir süreç diliyoruz.