HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Ankara Barosu işbirliğinde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma programı (UNDP) tarafından yürütülen ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen İklim Adaleti Projesi kapsamında düzenlenen Çevre Hukuku ve İklim Adaleti sertifika programı,  5-11 Haziran 2023 tarihleri arasında, yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleştirilmiştir.

Eğitim programı, 5 Haziran Dünya Çevre Gününe özel bir açılış etkinliği başlamıştır. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hollanda Büyükelçiliği Büyükelçi Yardımcısı Vekili Patty Zandstra, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Kent ve Çevre Merkezi Koordinatörü Av. Güçlü Bolat’ın açılış konuşmalarıyla başlayan açılış etkinliği, Dünya Çevre Günü Özel Oturumu ile devam etmiştir.

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Duygu Çağlar Doğan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda, UNDP Türkiye Ulusal Koordinatörü Zeynep Gökçe Aşan, Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA) Direktörü Bengisu Özenç ve Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Başkanı Av. Gökhan Candoğan sunumlarını yapmıştır. Özel oturumun ardından, “Çevre Hukuku ve İklim Adaleti” başlıklı sertifika programı, hafta boyunca gerçekleştirilen derslerle sürmüştür.

Prof. Dr. Nesrin Algan, Av. Prof. Dr. Gülsün Aygörmez. LLM, Prof. Dr. Abdurrahman Saygılı, Prof. Dr. Aynur Aydın, Prof. Dr. Süheyla Suzan Alıca, Doç. Dr. Başak Başoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Seda Yurtcanlı Duymaz, Doç. Dr. Zerrin Savaşan, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Nihal Aydınoğlu, Doç. Dr. Yasemin Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Elif Oral olmak üzere on iki eğitmen tarafından verilen on dört farklı konu başlığından ve toplam yirmi iki ders saatinden oluşan eğitimler, 5 Haziran 2023 Pazartesi (09.30-13.00), 7-8 Haziran 2023 Çarşamba-Perşembe (15.30-19.15), 10-11 Haziran 2023 Cumartesi-Pazar (10.00-17.30) günlerinde gerçekleştirilmiştir.

Yoğun bir katılımla tamamlanan sertifika programı çerçevesinde, asgari 18 saate katılan toplam 86 katılımcıya TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi tarafından sertifika verilmiştir.