HABERİ PAYLAŞIN

Bodrum Institute ve Bodrum Belediyesi Garaova Tarım Park tarafından TOBB ETÜ ve TED Üniversitesi desteğiyle düzenlenen "Çevre ve Sürdürülebilirlik Yaz Okulu" 4-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Garaova Tarım Park'ta gerçekleştirildi.

TOBB ETÜ ve TED Üniversitesi'nden 35 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Yaz Okulu'nda zeytinyağcılıktan orman yangınlarıyla mücadeleye, arama kurtarma çalışmalarından ata tohumculuğuna ve gıda güvenliğine kadar birçok konuda eğitim alındı. Öğrenciler, bu eğitimler ile sadece teorik değil aynı zamanda pratik bir bilgi ve beceri birikimi de elde etme şansı buldular.

 

Sivil toplum kuruluşları AKUT, DEKAMER, TURMEPA, akademisyenler ve Bodrum Belediyesi çalışanları ile gerçekleştirilen eğitimler öğrencilere ayrıca sivil toplum kuruluşları ile iletişim kurma olanağı sağladı. Sabah sporu, yürüyüşler, tarla ve arazi uygulamalarının yanı sıra uzman eğitmenler beraberindeki oyunlar ile eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, eğitimlerin yanı sıra verimli ve keyifli bir ortamda sosyalleşme, sivil toplumun önemini kavrama ve farkındalık kazanma imkanı buldu. Çevre sorunları ve sürdürülebilirlik çalışmalarında yerel yönetimlerin, sivil toplumun rolünü daha iyi anlayarak yerinde deneyimlemiş oldu. 5 gece boyunca kendi kurdukları çadırlarda konaklayan katılımcılar, doğayla ve hayvanlarla iç içe bir ortamda yaşama ayrıcalığını deneyimledi.