HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Yabancı Diller Bölümünde Program Sonu Yeterlik Sınavı TOEFL ITP (Test of English as a Foreign Language-Insitutional Testing Program) 17 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye’de ilk kez online olarak gerçekleştirildi.

TOBB ETÜ, Türkiye’de İngilizce hazırlık programında yeterlik değerlendirmesini sadece uluslararası bir sınav ile yapan tek üniversitedir. Yeterlik değerlendirilmesinde kullanılan TOEFL ITP uluslararası tanınırlığı olan bir İngilizce yeterlik sınavıdır. Bu sayede, TOBB ETÜ öğrencileri, uluslararası tanınırlığı olan bir sınav sonucu ile İngilizce becerilerini belgelendirerek bölümlerine başlarlar. 

Normal şartlarda kağıt üzerinde gerçekleştirilen TOEFL ITP pandemi süreci nedeniyle tüm dünyada iptal edilmişti. Bu nedenle ETS tarafından TOEFL ITP sınavının çevrimiçi sürümü geliştirildi ve 2020 yılı Mayıs ayından itibaren tüm dünyada uygulanmaya başladı.

Çevrimiçi TOEFL-ITP sınavının teknik gereksinimleri için Türkiye’nin dört bir yanında bulunan hazırlık öğrencilerimizin donanım/yazılım ihtiyaçları tek tek belirlenmiştir. Bu süreçte Bayburt, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Bodrum, Sakarya, Sivas, İstanbul, Muğla, Bursa, Aydın, Kırşehir ve Konya illerimizde TOBB’a bağlı oda ve borsalarla iletişime geçilerek bu illerde ikamet eden öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanmıştır.

Online TOEFL-ITP sınavına toplam 267 öğrenci katılmış ve sınav 135 dakika sürmüştür. Sınav süresince toplam 43 öğretim görevlisi gözetmen olarak görev almıştır. Sınavda her bir gözetmen tek bir sınıfta olacak şekilde projeksiyon üzerinden öğrencileri gözlemlemiştir. Online öğrenci yardım hattı oluşturularak sınav esnasında teknik sorun yaşayan öğrencilere anlık olarak yardım edilmiş ve bu öğrencilerin sınava devam edebilmeleri sağlanmıştır.

Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm TOBB ve TOBB ETÜ ailesine teşekkür ederiz.