TOBB ETÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün düzenlediği “Çoook Kısa Film Festivali” 28 Ocak Salı günü yönetmen Eray Mert'in katılımıyla gerçekleşti.

Saat 10.00’da başlayan seminerde kısa film türlerini, film yapımında gerekli olan araçları, çekim tekniklerini ve çekim ekibi içerisindeki farklı iş kollarını tanıtan Eray Mert aynı zamanda kendi mesleki tecrübelerini aktardı. Seminerin ardından katılımcılardan ekipler halinde çalışarak en fazla 2 dakikalık ve konu sınırlaması olmayan kısa filmler hazırlamaları istendi. Senaryoların belirlenmesinin ardından çekimleri ve kurguları tamamlayan katılımcılar, saat 17.00’de kısa filmlerin izlenmesi için Teknoloji Merkezi zemin kat fuaye alanında bir araya geldiler.

Yönetmen Eray Mert’in sunuşuyla mini bir film festivali gerçekleştirilerek, birinci, ikinci ve üçüncü kısa filmin yapımcılarına ödülleri takdim edildi. Kısa film çalıştayına katılan 33 öğrenci tarafından 12 kısa film üretildi.

Çoook Kısa Film Festivali’nde ilk üçe giren filmler:

Birinci kısa film: “Tabure”

İkinci kısa film: “Çekemedik”

Üçüncü kısa film: “Paranoya”