TOBB ETÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı öğrencilerinden Gözde Kabay, TÜBİTAK 2214-A Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu kazanarak, University of Wisconsin-Madison, Biological Systems Engineering Bölümünde doktora tezine yönelik araştırmalarını geliştirmek üzere çalışmalarına başladı.

Doktora çalışmasını Plasma Aided Biomedical Research Group (pabmed) çatısı altında ve Prof. Dr. Mehmet Mutlu’nun danışmanlığında “Prostat Kanseri Tanısına Yönelik Amiloid köprü Nanofiber Modifiye Kuvars Ayar Çatalı Tabanlı İmmünosensör Geliştirilmesi”  başlıklı tezi ile sürdüren Gözde Kabay’ın SCI kapsamındaki prestijli dergilerde 6 adet bilimsel yayını (Biosensors and Bioelectronics, IF:8.173) ve uluslararası konferanslarda sunduğu 9 bildirisi bulunuyor. "Pabmed” grubunca düzenlenen 3 uluslararası toplantının yürütme komitesinde de görev alan Gözde Kabay, biri uluslararası “KONNECT” diğer TÜBİTAK 1002 olmak üzere iki araştırma projesinde aktif olarak yer aldı.

Metrohm "2018 Genç Kimyager Türkiye" ödülü sahibi olan Gözde Kabay’ın 9 aylık bursunu kullandıktan sonra Üniversitemize dönerek doktora tezini tamamlaması bekleniyor.

Kendisine, University of Wisconsin-Madison’daki çalışmalarında başarılar diliyoruz.