HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünden Dr. Anooshirvan Miandji, 26 Nisan 2023 tarihinde TOBB ETÜ'yü ziyaret eden Ankara Lisesi öğrencileri ile yapay zeka üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Cumhuriyet ile yaşıt olan ve bu sene 100. yılını kutlayan Ankara Lisesi'nin öğrencileri TOBB ETÜ ziyaretleri kapsamında Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Bilim ve Felsefe Koordinatörü Dr. Anooshirvan Miandji’nin 21. yüzyıl becerileri üzerine sunumunu izlediler. Bilgi teorisi ve bilginin çeşitleri üzerine bir giriş yapan Dr. Miandji, önce ardından bu yüzyılda hangi becerilerin öne çıktığını ve neden önemli olduğunu maddeler haline açıkladı.

Bu yüzyılın en önemli becerilerini karmaşık problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, insan yönetimi, başkalarıyla uyumlu çalışma, duygusal zekâ, muhakeme ve karar verme, hizmet odaklılık, müzakere ve bilişsel esneklik olarak sıralayan Dr. Miandji, yapay zeka, biyoteknoloji ve nanoteknoloji gibi önemli alanların lider olacağı bu çağda, zihinsel araçların geliştirilmesinin, nedensellik bağının kurulmasının bilim insanı olmak isteyen adaylar için zaruri gereksinimler olduğunu, düşünme becerilerinin geliştirilmesinin gençlere büyük katkı sağlayacağını hatırlattı. Dr. Miandji; konfor alanından çıkmadan, yeniliğin gelmeyeceğini; etik ve emek sahibi olmadan başarılı olunamayacağını söyledi. Dr. Miandji, istemenin tek başına yetmeyeceğini, ayrıca çok çalışmak gerektiğini vurguladığı sunumunda "bilimde, sanatta ve felsefede ilerlemek için sadece bilgi sahibi olmak yetmiyor, ahlaki zeka ve duygusal zekanın da yüksek olması gerekir, çünkü iyi insan olmak, iyi meslek sahibi olmaktan önce gelir." dedi.

Sunumun sonunda Dr. Miandji ile kitabı üzerine sohbet eden öğrenciler ardından TOBB ETÜ yerleşkesini gezerek bilgi aldı.